بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمِ

16 Aralık 2007 Pazar

Kuran Okumakta Ücret

Ibadetler karşılığında ücret alma konusunda Hanefi mezhebinin dayandığı esas şudur :"Müslümanın yapmakla mükellef olduğu bir ibadet karşılığında ücret alması câiz değildir."Ya da Serahsî'nin ifadesiyle :"Müslümana has her tâat karşılığında ücret almak batıldır." (Serahsî, age. IX/37.)Ama Hanefilerin "sonraki" âlimleri, sonraları ortaya çıkan zaruret haline bakarak, bazı ibadetler karşılığında ücret almanın câiz olduğuna fetvâ verdiler. Kur'ân öğretme, ilim öğretimi, ezan, imamet ve va'z bu türdendir. Aslında önceleri, bunlar karşılığında bile ücret almanın câiz olmadığında ümmet ittifâk halinde idi. Ilmin ve Kur'ân okumanın zayı olması korkusu, "sonraki" âlimlerin zaruret sayıp câiz görmesine mesnet teşkil etmiştir. Zira: "Zaruretler haram olan şeyleri mubah kılar." (Bk. Mecelle, md. 2l.)Ancak Kur'ân okumak özellikle de mezarlıklarda, cemiyetlerde ve vefatının filân ya da falan gecelerinde okumak karşılığında ücret almaya zorlayan bir zaruret yoktur." (Cezirî, age. NI/l27-128; Ibn Âbidîn, Şifâ'ul-‚alîl, s.169.)Buna karşılık Şâfiîlerdeki genel kaide ise şudur :"Yapılması, ecîr (ücretle çalışan) üzerine bizzat gerekli olmayan her şey karşılığında onun ücret alması câizdir." (Serahsî, age. IX/37)Fakat bunun yanında Imâm Şâfiî ve Mâlik'ten (r.a.) yapılan bir nakil, kıraat ve benzeri ibadetlerde sevabın başkasına, ücret alınmasa bile ulaşmayacağı yolundadır. Binaenaleyh, alınması halinde nasıl ulaşacaktır? (Ibn Âbidin, Şifâ'ul-‚alîl, s.167.)Diğer yönden Kemâlüddîn Ibn Hümâm, eğitim, ezan ve imamette, zarurete binaen ücreti câiz görenlerin söylediklerinde bile düşünülmesi gerektiği görüşündedir. (Kemalüddîn Ibn Hümâm, Fethu'I-Kadîr. Mısır,1389 (1970) IX/99.)Ama: "Açık olan gerçek şu ki, Kur'ân ve fıkıh öğretimi, ezan ve imamet karşılığında ücret almayı câiz kılan illet, zaruret ve insanların buna olan ihtiyacıdır ve sadece bunlara hastır. Binaenaleyh, bunlar dışındaki tâata ücret almak için bir zaruret yoktur." (Ibn Âbidin, Raddü'l-muhtâr, VI/56; Şifâ'ul-‚alîl, s.161.)"Zira, sevabını ücret verene hediyye etmek için Kur'ân okumaya ücreti men etmekte, Kur'ân'ın kaybolması söz konusu değildir. Binâenaleyh, okumayı öğretmeye kıyaslamak da sahih değildir." (Ibn Âbidîn, el'Ukudü'd-dürriyye, N/ll6.)"Asırlar boyu birisi diğerine bunun için ücret vermese, bir zarar doğmuş olmaz. Aksine, Kur'ân'ın bir kazanç kaynağı ve para kazanılan bir meslek edinilerek, ondan ücret almakta zarar vardır." (Ibn Abidîn, ‚Ukud ü Resmi'I-müftî, s.14)

Imâm Birgivî derki :"Açlıktan helâk olma tehlikesi ile karşı karşıya olan okuyucunun aldığıda haram olur mu? derseniz, biz de deriz ki :Aslında bu durumda birisini bulamazsınız. Bulunur derseniz ona sözümüz yok. Çünkü bu durumda ona leş, domuz eti ve izinsiz olarak başkasının malını yeme helâl olmuştur. Ancak zaruretlerde sınır aşılamaz. " (Birgiv,î, Serh'u-hadis-i erba'în s. 75.)

10 Aralık 2007 Pazartesi

Mahkeme,Hüküm

Ayetler Işığında:

“O’nun, hükmünde hiçbir ortağı yoktur.”

Bu ayetteki, hükmün sadece Allah (c.c)’ın olduğunu, bu konuda hiç bir ortak kabul etmediğini ifade eden mana, Kur’an’ın diğer ayetlerinde de açık olarak belirtilmiştir. Bu ayetlerden bazıları şunlardır.

“Hüküm vermek yalnız Allah’a aittir. Kendisinden başkasına değil, yalnız O’na ibadet etmenizi emretti...”(Yusuf:40)

“Hüküm,yalnız Allah (c.c)‘a aittir.Sadece O’na tevekkül ettim”(Yusuf:67)

“İhtilafa düştüğünüz her meselede hüküm verecek olan Allah’tır.”(Şura:10)

“O’nun yüzü dışında herşey helak olacaktır. Hüküm, O’nundur ve O’na döneceksiniz.”(Kasas:88)

“Cahiliyenin hükmünü mü istiyorlar. Yakinen inanan bir kavim için Allah’tan daha iyi hüküm veren kim vardır?”(Maide:50)

“De ki: “Size kitabı tafsılatlı olarak indirmişken Allah’tan başka hakem mi edineyim?”(En’am:114)

Bu meseleyi daha net ve daha kolay anlaşılır hale getirecek delillerden bir tanesi de Allah (c.c)’ın,Firavun hakkındaki şu ayetidir:

“Firavun dedi ki:“Ey halk! Sizin için benden başka bir ilah bilmiyorum.”(Kasas:38)

(Firavun) halkı çağırarak topladı ve (onlara):“Ben sizin yüce Rabbinizim” dedi.”(Naziat:23-24)

“Firavun dedi ki:“Ancak size benim görüşümü gösterir ve ancak ben sizi doğru yola sevkederim”(Mümin:29)

“De ki:“Ey kitap ehli! Yalnız Allah’a ibadet etmemiz,O’na hiçbir şeyi ortak koşmamamız,Allah’ tan başka birbirimizi rabler edinmemek üzere bizimle sizin aranızdaki müşterek bir kelimeye gelin!”Eğer yüz çevirirlerse:“Bizim müslüman olduğumuza şahid olun” deyin!”(Ali İmran:64)

“Onlar,hahamlarını,rahiblerini ve Meryem oğlu Mesih’i Allah’tan başka rabler edindiler...”(Tevbe:31)

“Sana ve senden öncekilere indirilenlere inandıklarını iddia edenleri görmüyor musun? Reddetmeleri emrolunmuşken taguta muhakeme olmak isterler.Oysa şeytan onları derin bir sapıklığa saptırmak ister.”(Nisa:60)

Son olarak

“Zamanımızda müslüman olduğunu iddia edenlere bu meselenin ışığı altında baktığımızda, bu dinin başladığı gibi garibliğe dönmüş olduğunu görürüz. Hatta bugün daha da garib olmuştur. Çünkü zamanımızda hakim olan ve insanlara teşri koyan varlık taguttur. İnsanların tabi olduğu kanunlar tagutun kanunlarıdır. Müslüman olduklarını iddia eden insanların çoğu kalblerinde sıkıntı duymaksızın tagutun kanunlarına muhakeme oluyor. Taguta ibadet eden müşriklere, bilerek veya bilmeyerek katılıyor. Bu kimselerin arasında namaz kılan, oruç tutan ve hatta müslüman davetçisi olduğunu iddia edenleri de görmek mümkündür.

Hangi İman?,İman Ağacı

İMAN=Emniyet,güven,itimat,emanet,inanmak,gibi anlamlara gelir.
islam gelmezden öncede,inananlar vardı,insanlar putlara güvenirdi ve emniyet duyardı.Puta tapardılar,Tıpkı şimdi olduğu gibi.
Hıristiyanlarda Allaha inandığını söylemekte,ama hangi Tanrıya?.
Kişinin ameli,inancının aynasıdır.
İMAN AĞACI.
Bir meyve ağacını düşünün.
Rastgele bir dalını kestiniz.ertesi gün başka dalını kestiniz.öyle budaladınız ki,ortada sadece ağacın gövdesi kaldı.
Şimdi o ağaç dal budak salmadıkça meyve verirmi?.Vermez.
Peki neye yarar?.o ağaç sadece bir kütükdür,kesip yakmaya yarar.
İnsanda bir ağaç misali.
Namazı kestiniz.orucu kestiniz.örtünmeyi kestiniz.doğruluğu kopardınız.faziletli ne varsa tek tek koparıp attınız,ortada ne kaldı?.Yalan iman kütüğü.Neye yarar?.Cehennemde yakmaktan başka bir şeye yararmı?.
Gerçi Cehennemide Allah yaratmıştır,o da gereklidir.Zaten cehennem olmazsa,Cennette olmazdı.
Biz meyve ağacı yetiştirmeye devam etmeliyiz.
İman,Tevhidi,Tevhid Teslimi,Teslim,Tevekkülü,Tevekkülde İki dünya saadetini iktiza eder.

Yasama,Yürütme,Yargı

Devletler yasalarla ayakta durur.
YASAMA.
Milletin seçtiği Vekiller,milletin çoğunluğunun isteği doğrultusunda yasa çıkartır.
YÜRÜTME:
Çıkan yasalar,Valilikler tarafından,Uygulanarak,Yürütülür.
YARGI:
Bağımsız mahkemelerde,Hakimler Kişileri muhakeme ederek karar verir.Savcılar bu kararları uygular.
Çok düşündüm.
Türkiye Laik,Demokratik,Cumhuriyettir deniyor.
Demokrasi Yunanca bir kelimedir,Halk yönetimi demektir.
Halkın çoğunluğu müslüman olmasına rağmen,ve çoğunluğuda kadınların baş örtüsünden yanadır.
1-Baş örtüsü yasağı diye bir kanun yok.
2-Milli eüğitim yasasında da yasak yok.
3-Kız öğrenci okula başı örtülü alınmaz.
4-İnanç hürriyeti varmış(!).
5-Milli eğitim,Devlet bağlı değilmi?.neden yasaklanır?.Gaye kılık kıyafetse,açık-saçık ve kot pantolun giyenler okula gidemezler..
6-Siyaset neden Yürütme ve yargıya müdahale ediyor?.Türkiye bağımsız değilmi?.
7-Bu hakların alınması için illede eylem ve kavgamı etmek lazım?.
8-Baş örtüsü,Atatürkün ilke ve inkılaplarının arasındada yoktur.
9-Başı örtülü bir bayanın Askeriyeye gimemesi konusunda yasa yoktur.
10-Ne zaman bağımsız olacağız?.

ADALET HUKUKUN TEMELİDİR.

9 Aralık 2007 Pazar

İmanın Şartları

İMAN

İman yetmiş küsur şubedir. En yücesi, üstünü La İlahe İllallah (Allah'tan başka hakkı ile ibadet edilecek hiç bir ilah yoktur) demek, en aşağısı ise yolda bulunan rahatsız edici şeyleri yok etmek, imha etmektir. Haya etmek imanın şubelerinden biridir. İmanın altı şartı vardır.

İMANIN ŞARTLARI:

  • 1-Allah'a inanmak
  • 2-Meleklere inanmak
  • 3-Kitaplara inanmak
  • 4-Peygamberlere inanmak
  • 5-Ahiret gününe inanmak
  • 6-İyi ve kötü yönleriyle kadere inanmak.

Bu ibadetlere delil ise yüce Allah'ın şu sözüdür: "İyilik yüzlerinizi doğuya ve batıya doğru çevirmek değildir. Ve lakin gerçek iyilik Allah'a, Ahiret gününe, meleklerine, kitaba ve peygamberlere iman edenin iyiliğidir." (Bakara Suresi 177. ayet)

Kadere inanmaya delil ise Yüce Allah'ın şu sözüdür:" Muhakkak ki biz her şeyi belli bir kadere göre yarattık." (Kamer Suresi 49. ayet)

Güzel Linkler

Kafirleri Dost edinmeyin

KAFİRLERİ DOST EDİNMEYİN
(ÂLİ IMRÂN suresi 28. ayet):

لاَّ يَتَّخِذِ الْمُؤْمِنُونَ الْكَافِرِينَ أَوْلِيَاء مِن دُوْنِ الْمُؤْمِنِينَ وَمَن يَفْعَلْ ذَلِكَ فَلَيْسَ مِنَ اللّهِ

فِي شَيْءٍ إِلاَّ أَن تَتَّقُواْ مِنْهُمْ تُقَاةً وَيُحَذِّرُكُمُ اللّهُ نَفْسَهُ وَإِلَى اللّهِ الْمَصِيرُ

Müminler, müminleri bırakıp da kâfirleri dost edinmesin. Kim bunu yaparsa, artık onun Allah nezdinde hiçbir değeri yoktur. Ancak kâfirlerden gelebilecek bir tehlikeden sakınmanız başkadır. Allah, kendisine karşı (gelmekten) sizi sakındırıyor. Dönüş yalnız Allah’adır.
______
Burada emir var müminleri bırakıp kafirleri dost edinmeyin.Yani kafirleri dost edinmek yasaktır,peki kafir kim?.Puta tapanlar,islamdan sapanlar,hıristiyanlar,yahudiler,ermeniler,gibi tek tek saymamıza ne hacet,müslüman olmayan herkes,her millet küfür grubuna girer,öyle ise onları dost ve kardeş edinmeyi islam yasaklamıştır,Durum böyleyken islam birliği dururken,AB veya ABD ye dost ve kardeş olmak küfürdür.

Resulullah'ın Duası

Resulullah (sav)'ın geceleyin namazdan çıkınca şu duayı okuduğunu işittim: "Allahım! Senden, katından vereceğin öyle bir rahmet istiyorum ki, onunla kalbime hidayet, işlerime nizam, dağınıklığıma tertip, içime kamil iman, dışıma amel-i salih, amellerime temizlik ve ihlas verir, rızana uygun istikameti ilham eder, ülfet edeceğim dostumu lütfeder, beni her çeşit kötülüklerden korursun. Allahım, bana öyle bir iman, öyle bir yakin ver ki, artık bir daha küfür (ihtimali) kalmasın, öyle bir rahmet ver ki, onunla, dünya ve ahirette senin nazarında kıymetli olan bir mertebeye ulaşayım. 

Allahım! Hakkımızda vereceğin hükümde lütfunla kurtuluş istiyorum, (kurbuna mazhar olan) şühedaya has makamları niyaz ediyorum, bahtiyar kulların yaşayışını diliyorum, düşmanlara karşı yardım taleb ediyorum! Allahım! Anlayışım kıt, amelim az da olsa (dünyevi ve uhrevi) ihtiyaçlarımı senin kapına indiriyor (karşılanmasını senden taleb ediyorum). 

Rahmetine muhtacım, halimi arzediyorum. (İhtiyacım ve fakrım sebebiyledir ki) ey işlere hükmedip yerine getiren, kalplerin ihtiyacını görüp şifayab kılan Rabbim! Denizlerin aralarını ayırdığın gibi benimle cehennem azabının arasını da ayırmanı, helake davetten, kabir azabından korumanı diliyorum. Allahım! Kullarından herhangi birini verdiğin bir hayır veya mahlukatından birine vaadettiğin bir lütuf var da buna idrakim yetişmemiş, niyetim ulaşamamış ve bu sebeple de istediklerimin dışında kalmış ise ey alemlerin Rabbi, onun husulü için de sana yakarıyor, bana onu da vermeni rahmetin hakkında senden istiyorum. 

Ey Allahım! Ey (Kur'an gibi, din gibi) kuvvetli ipin, (şeriat gibi) doğru yolun sahibi! Kafirler için cehennem vaadettiğin kıyamet gününde, senden cehenneme karşı emniyet, arkadan başlayacak ebediyet gününde de huzur-ı kibriyana ulaşmış mukarrebin meleklerle, (dünyada iken çok) rüku ve secde yapanlar ve ahidlerini ifa edenlerle birlikte cennet istiyorum. Sen sınırsız rahmet sahibisin, sen (seni dost edinenlere) hadsiz sevgi sahibisin, sen dilediğini yaparsın. (Dilek sahipleri ne kadar çok, ne kadar büyük şeyler isteseler hepsini yerine getirirsin) Allahım! Bizi, sapıtmayıp, saptırmayan hiddyete ermiş hidayet rehberleri kıl. Dostlarına sulh (vesilesi), düşmanlarına da düşman kıl. Seni seveni (sana olan) sevgimiz sebebiyle seviyoruz. Sana muhalefet edene, senin ona olan adavetin sebebiyle adavet (düşmanlık) ediyoruz. 

Allahım! Bu bizim duamızdır. Bunu fazlınla kabul etmek sana kalmıştır. Bu, bizim gayretimizdir, dayanağımız sensin. Allahım! Kalbime bir nur, kabrime bir nur ver; önüme bir nur, arkama bir nur ver; sağıma bir nur, soluma bir nur ver; üstüme bir nur, altıma bir nur ver; kulağıma bir nur, gözüme bir nur ver; saçıma bir nur, derime bir nur ver; etime bir nur, kanıma bir nur ver; kemiklerime bir nur koy! Allahım nurumu büyüt, (söylediklerimin hepsine bedel olacak) bir nur ver, (söylenmiyenleri de kuşatacak) bir nur daha ver! İzzeti bürünmüş, onu kendine alem yapmış olan Zat münezzehtir. 

Büyüklüğü bürünmüş ve bu sebeple kullarına ikramı bol yapmış olan Zat münezzehtir. Teşbih ve takdis sadece kendine layık olan Zat münezzehtir. Fazl ve nimetler sahibi Zat münezzehtir. Azamet ve kerem sahibi Zat münezzehtir. Celal ve ikram sahibi Zat münezzehtir."
_____
Tirmizi, Da'avat 30, (3415)

KOMŞULUK

Resulullah (sav) buyurdular ki: 
"Komşusu, zararlarından emin olmayan kimse cennete giremez."
________
Buhari, Edeb 29; Müslim, İman 73, (46)

Temizlenme Usulü

Ubeydullah, Nafi'den, o da Abdullah İbnu Ömer (ra)'den anlattığına göre, Hz. Ömer (ra): "Ben müslüman olduğum zamandan beri ayakta abdest bozmadım!" demiştir. (Tirmizi: "Bu, Hz. Ömer'den daha sıhhatli olan rivayettir. Önceki rivayet zayıftır" der. Keza ilaveten der ki: "Ayakta abdest bozma yasağı tedib içindir, tahrim için değil."Yine der ki: "İbnu Mes'ud (ra)'tan şöyle dediği rivayet edilmiştir: "Kişinin ayakta akıtması, nefsine karşı işlediği bir kabalıktır.")
_____
Tirmizi, Taharet 8, (12)

Resulullah'ın Üstünlüğü

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Ben mü'minlere, kendi nefislerinden evlayım. Öyleyse kim üzerinde borcu olduğu halde ölür, bunu ödeyecek mal bırakmazsa, onu ödemek bana aittir. Kim de mal bırakarak ölürse bu mal varislerine aittir. -Bir rivayette- Kim bir mal bırakmışsa, buna, kim olursa olsun asabesi varis olur."
________
Buhari, Feraiz 4, 15, 25, Kefalet 5, İstikra 11, Tefsir, Ahzab 1, Nafakat 15; Müslim, Feraiz 16, (16).

8 Aralık 2007 Cumartesi

Vuran İnsan Değil (Şiir)

Şiir\-VURAN İNSAN DEĞİL...


Vurulmuş asker,tertemiz alnından.
Vuran insan değil,vuran yasadır.
Karakolda,kahroluyor her tasadan.
Vuran insan değil,vuran yasadır.

*
Dandik yasalarla,hükümet olmaz.
Akacak kan damarda durmaz.
Karakol basarlar,kurnazmı kurnaz.
Vuran insan değil,vuran yasadır.
*
Ninenin,Dedenin,bebenin suçu ne?.
Vur emri verilmez,ayrılıkçı piçine.
Vurana kar kâr kalır,vurlmaz ensesine.
Vuran insan değil,vuran yasadır.
*
Vuran affedilmez,her an idam olmalı.
Güçlü devlet gibi,devlet devlet olmalı.
Haksız vurulanın,hesabını sormalı.
Vuran insan değil,vuran yasadır.
*
Polisin elinde ki silah,sanki oyuncak.
Hiç insan olmayana,açılır mı kucak?.
Öğretmen vurulmuş,şimdi ne olacak?.
Vuran insan değil,vuran yasadır.
*
Pusu kurup,kalleşçe eylem yaptılar.
Arabadan indirip,yolcuları soydular.
Masum insanları,öldürdüler gittiler.
Vuran insan değil,vuran yasadır.
*
Dış güçler,sinsice,pılanlarını kurdular.
Ermeni,İsrail,zihniyeti,AB uşaklarıdır.
Hükümet,kardeş belledi,kara kaşlıdır.
Vuran insan değil,vuran yasadır.
*
Apo saraylarda yaşıyor,olurmu?.
İyice kudurdu zalimler,durur mu?.
Af çıkartmış,zalimler,katillere,huu.
Vuran insan değil,vuran yasadır.
*
Ekunomi çökmüş,kimin umurunda?.
Olan vatandaşa oldu,en sonunda.
Eğitim fayda vermez,suçlu ortada.
Vuran insan değil,vuran yasadır.
*
Hayır gelmez,Avrupa dan,Papa dan.
Paramızı çaldılar eksildi kasa dan.
Banka varken,kapkaç çıktı sıradan.
Vuran insan değil,vuran yasadır.
*
Katil Ykalanmasın,serbest kalacak.
Hakim ceza vermesin,savcı salacak.
Kardeşimi vuran,bana kardeş olacak.!
Vuran insan değil,vuran yasadır.
*
Kürde karışmayın,Devlet kuracak.
Apoyu iyi besleyin,başkan olacak.!
Bunun hesabını,kimler soracak?.
Vuran insan değil,vuran yasadır.
*
Baba vurulmuş,katil cirit atıyor.
Çocuğun feryadı,yürek yakıyor.
Yasalara baktım ki,kan kokuyor.
Vuran insan değil,vuran yasadır.
*
Adalet Devletin muazzam temeli.
Bu Bayrak kanımız,söylenmedi mi?
Çanakkale geçilmezdi,geçilmedi mi?.
Geçen insan değil,geçen yasadır.
*
mehmet selim polat

Aile Hukuku

İŞTE İSTATİSTİKLER
ZAVALLI İNSANLAR
Aile Hukuku,CARİYELİK OLAYI
Aile Hukuku,CAHİLİYET DÖNEMİNDE KADIN
Aile Hukuku,EVLİLİK KURUMU
Aile Hukuku,KADIN
Aile Hukuku,MİRAS
Aile Hukuku,KADIN HAKLARI
Aile Hukuku,BİRDEN ÇOK KADINLA EVLİLİK
Aile Hukuku,YETİMLERİN MALLARI
Aile Hukuku-KADIN HAKLARI

Müslümanın Dostları

Müslüman,Yahudi ve Hıristiyanları Dost kabul etmez.

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمِ

Ey iman edenler! Müşrikler ancak bir pisliktir…BAkara/28).
Dinlerine ve Milletlerine,uymadıkça yahudiler de hıristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır.(Bakara/120)
Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar (birbirinin tarafını tutarlar). İçinizden onları dost tutanlar, onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna yol göstermez.(Maide/51)
Sizin dininize uyanlardan baş ka hiçbir kimseye inanmayın. (Âli İmran/73)
İlahi Dinlemek İçin Tıkla>>
Gaflet Uykusu

Dostluk

Müslüman,Yahudi ve Hıristiyanları Dost kabul etmez.

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمِ


Ey iman edenler! Müşrikler ancak bir pisliktir…BAkara/28).
Dinlerine ve Milletlerine,uymadıkça yahudiler de hıristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır.(Bakara/120)
Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar (birbirinin tarafını tutarlar). İçinizden onları dost tutanlar, onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna yol göstermez.(MÂİDE/51)
Sizin dininize uyanlardan baş ka hiçbir kimseye inanmayın. (ÂLİ IMRÂN/73)
İlahi Dinlemek İçin Tıkla>>Gaflet Uykusu

7 Aralık 2007 Cuma

Kur'an Dinle

FATİHA SURESİ...Dinle/ İzle
BAKARA-1...
Dinle/ İzle
BAKARA-2...
Dinle/ İzle
İHLAS...
Dinle/ İzle
FELAK...
Dinle/ İzle
NAS...
Dinle/ İzle

İman Edenler

22/41- Onlar öyle kimselerdir ki, şâyet kendilerine yeryüzünde imkan ve iktidar versek, namazı dosdoğru kılar, zekatı verir, iyiliği emreder ve kötülüğü yasaklarlar. Bütün işlerin âkıbeti Allah’a aittir.
23/1- Mü’minler gerçekten kurtuluşa ermişlerdir.
23/10- İşte bunlar varis olanların ta kendileridir.
23/11- Onlar Firdevs cennetlerine varis olurlar. Onlar orada ebedî kalacaklardır.
23/2- Onlar ki, namazlarında derin saygı içindedirler.
23/3- Onlar ki, faydasız işlerden ve boş sözlerden yüz çevirirler.
23/4- Onlar ki, zekatı öderler.
23/5- Onlar ki, ırzlarını korurlar.

Kur'an ve Kültür

İslamın adını Kültür koydular.Tabiiki Türkiyede islamdan başka hiç bir şeyi görmek istemiyorum.Ama islam bir kültür değildir.DİN dir.Din,Türkiyede kabuk değiştirmiş,Kültür olmuş.Kültür gelenek,görenektir,olmaz olsun.Kültür bize lazım değildir.Kültürel islam geçerli değildir.Kuran islamı geçerlidir.Kuran islamı demek.Devletin her kademesinde,her ferdinde geçerli Din demektir.İslam ve Kuran Camiye hapis olunmuştur.Müslümanlar Pranga mahkumudur.Bu mevcut siyasi partilerle huzur gelmez.

FIKRA (Taş ve Köpek)

FIKRA:
Erzurumda adamın biri bir köye gidiyor.
Etrafını köpekler sarıyor.yere eğiliyor elini taşa atıyor,Taş donmuş yere yapışmış,

Taşı alamıyor.Köpek ise saldırmak için hücum ediyor.
Adam diyorki:Yahu bu nasıl bir köy?.
Taşları bağlamışlar,Köpekleri salı vermişler.

Düşünebilseydim elime değenek alırdım.Ama garibim,Köpeğe vurmak yasaktır.
Köpek sahibinin elinden kurtulamazsın.

Şimdi:PKK anarşistleri serbest,Polisler ise bağlı,Sakın ha jopta kullanmasınlar.

Köpeklerin sahipleri kızar.